Droeftoeters: 7 gestoorde manieren om dieren te gebruiken als wapen

vrijdag 6 maart 2009

7 gestoorde manieren om dieren te gebruiken als wapen

#7. Rattenbom


Alsof de mensheid nog niet genoeg last heeft van ratten, een britse genie die graag de opmars van het derde rijk wilde verpletteren kwam met het briltjante idee om van ratten bommen te maken. Het plan was om de kolenvoorraad van de Duitsers te vervuilen met (dode) rattenbommen, die dan in een brandende ketel gegooid zouden worden zodat ze explodeerde en veel schade aanrichtten.

De duitsers onderschepten echter de eerste lading en checkte hun kooltjes voordat ze de ketel ingeworpen werden.

#6. Vliegende vleermuis en vogelbommenAls je al weken stenen tegen een veel te dikke kasteelmuur aan het gooien bent en je ziet hoe makkelijk vogels en vleermuizen over die betreffende muur heenvliegen. Dan duurt het niet lang voordat je het idee krijgt om deze dingen ook te gebruiken. In de geschreven geschiedenis zijn er enkele pogingen gedocumenteerd, de eerste daterend uit de 10e eeuw.

In de tweede wereldoorlog hebben de amerikanen geexperimenteerd met een bommen gevuld met vleermuizen die op een bepaalde hoogte moesten openbarsten om zo vleermuizen die een kleine brandbare lading bij zich droegen los te laten op (in dit geval) de Jappen. De eerste kleine experimenten waren een succes, maar kort daarna werd gekozen voor een meer humane methode, namelijk de atoombom. Het is wel duidelijk waar Meat Loaf inspiratie voor zijn albumhoezen vandaan haalt.

#5 Kattenbommen

Katten zonder bommen zijn al gevaarlijk genoeg zou je denken, nou niet dus. Wederom in WO II werden er plannen gesmeed om katten te gebruiken om bommen te sturen. Duikbommenwerpers gooiden niet altijd raak als ze probeerde een kruiser met de vlag van de tegenstander tot zinken te brengen. Daar katten altijd op hun pootjes landden en heel erg bang zijn voor water was het idee dat als ze de bommen aan katten bevestigden dat er dan meer kans was dat de bommen op het dek belandden. U hebt waarschijnlijk reeds geraden dat dit idee niet verder dan de tekentafel is gekomen.

#4. EzelbommenIn 1978 viel de sovjetunie Afghanistan binnen, de Muhjahedeen (jazeker dezelfde) werden toendertijd gesponsord door de CIA, en waren genoodzaakt om een guerilla oorlog te voeren tegen de Sovjets. Zoals we weten zijn Muhjahedeen nogal dol op autobommen. Daar Toyota en Volkswagen nog geen fabrieken hadden in afganistan en dat hetgeen dat het dichtste bij een auto kwam toendertijd vee was. U raadt het al, ze gebruikten ezels en kamelen beladen met explosieven als bommen. En wel met succes, in 1989 bliezen de Sovjets de aftocht.

#3. Anti-tank honden


In 1941 zatten de Russen met een hele hoop Duitse tanks in hun maag, de Duitsers vielen namelijk binnen. Bij een groot tekort aan geschikte anti-tank wapens en een overschot aan honden was de oplossing snel gevonden. De russen trainden honden om te zoeken naar eten onder tanks. Daarna lieten ze de honden een paar dagen verhongeren en stuurden ze beladen met op afstand bediende bommen op pad. De dappere honden hebben zo meer dan 300 tanks vernield (waaronder ook enkele Russische). De Duitsers hadden er snel genoeg van en brachten, treffend, elke hond die zagen om.

#2. Mijnzoekende apen

In 2003 bood Marocco de Amerikanen in Iraq aan apen te sturen, die mijnen kunnen opsporen.
Na het bedwingen van hun lachstuipen hebben de Amerikanen vriendelijk bedankt. Youtube zou het aantal ontploffende apenfilmpjes niet aan hebben gekund.

#1. Nuclear Orca's

Iedereen weet dat Zeeleeuwen en Dolfijnen door het Amerikaanse leger worden ingezet om mijnen op te sporen. Een trainer zegt dat er ook een progamma is om Orca's nucleare wapens af te laten leveren. Tot op heden ontkent het Amerikaanse leger, wat dus betekent dat het waar is.
Let even goed op als je gaat pootje baden in een badplaats bij u in de buurt.

Geen opmerkingen: