Droeftoeters: Paus niet welkom op Universiteit in Rome

woensdag 16 januari 2008

Paus niet welkom op Universiteit in Rome


Eigenlijk zou Ratzinger, of Paus Benedictus XVI, het academische jaar op de La Sapienza Universiteit te Rome openen. Het Vaticaan heeft zich echter teruggetrokken nadat Academici zich erg kritisch hadden uitgesproken over zijn komst. Tevens werd er buiten gedemonstreerd door studenten tegen zijn komst.

De reden voor de Academici om de komst van de Paus te bekritiseren was een speech die hij in 1990 toen nog als kardinaal gaf waarin hij de rechtzaak en de veroordeling van Galileo in 1633 goedkeurt.

Een overwinning wat mij betreft daar religie en wetenschap totaal niet hand in hand gaan, daar waar de vorige paus nog enigzins liberaal te noemen was (ten opzichte van deze paus dan), is Papa Ratzi er een van de harde lijn.

Het Vaticaan dingt naast The Church of Scientology zeker mee, naar de titel van meest belachelijke, meest hypocriete en meest wereldvreemde instituut dat de wereld rijk is.

Wat vind u van de Paus en zijn denkbeelden?
1 opmerking:

Anoniem zei

ik denk dat die paus is erg onbekwaaam in het speech geven. want het is gezin dat in zijn speech hij wekt allen de woede van de massa. ik twifel of hij genoeg tolerant is tegenover de andere gedachten.