Droeftoeters: Zuurpruim Rob Geus rijdt opel

maandag 6 augustus 2007

Zuurpruim Rob Geus rijdt opel


Een van de meest misselijkmakende sujetten van de Neerlandsche televisie is toch wel Rob Geus. Als simpleton van het hoogste niveau probeert hij als toffe gozer, met opstaand doktersjaskraagje nog wel, het leven van horecaondernemers zuur te maken. Ongevraagd stommelt hij overal te pas en te onpas binnen, om op te zoek te gaan naar het te laat gewisselde vet, de niet gereinigde filter of de oh zo vieze studentenkoelkast. Hij heeft welgeteld 2 irritante cliché-oneliners op zak om te zeggen wat ie er van vindt. Nederlandse kleinburgerlijkheid ten top.

Een ‘instituut’ als de smaakpolitie is niet nodig en is enkel nuttig voor droef zanikpubliek. De Nederlandse horeca is een zelfreinigend instituut en door middel van Darwinian selection blijven de goede tenten vanzelf over. Zeg nou zelf, als je na je weekelijkse portie Chinees of Roti, dagen achtereen je lendenen terug naar binnen moet proppen na een ledigingssessie van tien minuten ga je toch nooit meer eten bij Lonny op de hoek. Gedeelde smart is halve smart dus je zult er voor zorgen dat al je hyves matties ook weten dat je ernstige buikloop krijgt van de nummero 64 op de lijst van Lonny. Rob is niet nodig.

Smaakpolitie, what’s in a name? Rob rijdt een astra Cabrio, draagt immer dezelfde burgerlul-outfits en laten we eerlijk zijn, een smoel waar alleen een moeder van houden kan. Rob doe ons en jezelf een plezier en werp jezelf van een rots ergens waar het direct wegspoelt.

Geen opmerkingen: